PlanB is van mening dat S&P 500-correlatie en QE nieuwe hoogten brengen voor de BTC-prijs.

by ,

Twee belangrijke onderwerpen hebben de verslaggeving in de Crypto-ruimte beïnvloed: de correlatie van Bitcoin met de Amerikaanse aandelenindex S&P 500 en de enorme uitbreiding van het beleid van kwantitatieve versoepeling in de nasleep van de Corona-crisis. Door de correlatie met de S&P 500 ziet PlanB een mogelijke Bitcoin-prijs van $18.000 of een ineenstorting van de S&P 500 om de balans van de co-geïntegreerde correlatie te herstellen.

PlanB is in de hele crypto-ruimte bekend om zijn stock-to-flow-model, dat een Bitcoin-prijs van $100.000 en $1.000.000 voorspelt voor de komende jaren en de BTC-prijs in het verleden zeer nauwkeurig heeft gemodelleerd. Het is dus geen wonder dat PlanB gewicht in de schaal legt en dat veel mensen opletten als er iets op de Twitter-account ‚PlanB‘ wordt geplaatst.

Dit is precies wat hij de laatste dagen in toenemende mate doet en zonder verdere omhaal nieuwe stijgingen van de Bitcoin-koers voorspelt. Volgens zijn analyse zou de koers van de Bitcoin Evolution rond de 18.000 dollar moeten liggen en daarom wordt gehoopt dat de koers het gat van bijna 8.000 dollar snel zal dichten.

Lees meer details over de prijs van Bitcoin en lees de laatste financiële krantenkoppen met onze partner-app, Born2Invest.

Bitcoin gewoon een vluchtige S&P 500

Twee belangrijke thema’s hebben de verslaggeving in de Crypto-ruimte de afgelopen weken enorm beïnvloed: de correlatie van BTC met de Amerikaanse aandelenindex S&P 500 en de enorme uitbreiding van het beleid van kwantitatieve versoepeling in de nasleep van de Corona-crisis. Het zijn precies deze twee zaken die PlanB als reden neemt om een Bitcoin-prijs van $18.000 aan te kondigen. Maar waarom?

Terwijl velen in de afgelopen weken en maanden hebben gewacht op de ontkoppeling van BTC met de S&P 500, is deze zekere correlatie volgens de theorie van PlanB misschien niet zo slecht. Hij verklaarde: de S&P 500 is de laatste 8 jaar met een factor 2,6 gegroeid (van $1.200 naar $3.100), terwijl de Bitcoin-prijs zich met een factor 1.900 heeft vermenigvuldigd (van $5 naar $9.500).

Op een hoger niveau kan men dus spreken van een zekere correlatie. Het wordt interessant als men bedenkt hoe de kwantitatieve versoepeling door de centrale banken wereldwijd de markten uit de crisis pompt. Door de correlatie met de S&P 500 helpt dit indirect ook de Bitcoin-prijs.

PlanB schreef: „Kort verhaal over #bitcoin – correlatie op de beurs. S&P500 behaalde 2.6x ($1.200 -> $3.100), BTC 1.900x ($5 -> $9.500). Bitcoin ziet eruit als een aandeel met een hoge bètawaarde. Triljoenen en triljoenen QE-fondsen van de centrale bank die de aandelenmarkten over de hele wereld een boost geven, lijken te druppelen op Bitcoin!

Bitcoin-tarief van $18.000?

In een commentaar van een andere post gaat PlanB zelfs nog een stap verder en schrijft een beetje plat dat het verloop van de Bitcoin-prijs een beetje lijkt op een positie op de S&P 500 met een hefboomwerking van 416x en een stop loss bij -99%. Deze uitspraak gaat natuurlijk bewust voorbij aan alle fundamentele kenmerken die BTC tot een bijzondere en unieke troef maken.

Door de correlatie met de S&P 500 ziet PlanB een mogelijke Bitcoin-prijs van $18.000 of een instorting van de S&P 500 om de balans van de co-geïntegreerde correlatie te herstellen. Uit zijn volgende verklaring is het echter niet duidelijk of hij de BTC-prijs op dit moment op $18.000 ziet of slechts voor een bepaald punt in de toekomst.

Het huidige S&P-niveau impliceert een BTC-prijs van $18.000 (of een daling van S&P).

Terwijl de FED slechts een paar dagen geleden aankondigde dat het zijn noodprogramma om bedrijfsobligaties op te kopen zou uitbreiden, is er geen eind in zicht aan het beleid van kwantitatieve versoepeling. Volgens PlanB is dit ook goed voor de koers van Bitcoin op de lange termijn.