Ethereum (ETH) Breakout avvisas: långsiktig trend förblir bullish

by ,

Ethereum har studsat på det långsiktiga supportområdet $ 325.

Långsiktiga tekniska indikatorer är hausse.

ETH handlar mellan stöd och motstånd till 0,0325 ฿ 0,04

Trust Project är ett internationellt konsortium av nyhetsorganisationer som bygger standarder för transparens.

Trots en kraftig nedgång i början av september är prisrörelsen för The News Spy fortfarande intakt. En kortvarig nedgång kan dock inträffa innan priset återupptar sin långsiktiga uppåtgående rörelse.

Långsiktiga indikatorer

Cryptocurrency-näringsidkaren @Iamcryptowolf skisserade ett ETH-diagram som noterade att avläsningen av glidande medel (MA) under det gångna året liknar kusligt BTC under 2015, före den massiva tjurkörningen som ledde till den eventuella rekordhöga tiden.

Alla tre förekomsterna ledde till en uppåtgående rörelse, men omfattningen och längden på uppåtgående rörelse skilde sig åt. Även om det bara varade några månader 2019, varade flytten 2017 i mer än ett år, och 2020-flytten pågår fortfarande.

Avläsningarna från MACD och RSI är likartade i korsningarna 2017 och 2020 (gröna pilar), medan de skiljer sig från 2019 (röd). Detta gör det mer troligt att korsningarna 2017 och 2020 var mer lik varandra än 2019 och stöder möjligheten till ett ihållande uppåtgående drag.

En närmare titt på årets rörelse avslöjar att den hausseartade strukturen fortfarande är intakt. Priset har följt en stigande supportlinje sedan mars, som fortfarande är intakt. Dessutom har ETH brutit ut över det horisontella motståndsområdet på $ 315 och validerat det som stöd efteråt.

Priset avvisades emellertid av 0,5 Fib-nivån för den tidigare nedåtgående rörelsen, vilket skapade en lång övre veke. Om priset skulle bryta ut över denna nivå skulle nästa motståndsområden hittas på $ 545 och $ 690.

En närmare titt på det dagliga diagrammet avslöjar att ETH har avvisats av $ 390-området, vilket är både den tidigare stödnivån som nu vänt motstånd och mellan 0,382 – 0,5 Fib-nivåerna för hela föregående nedgång.

Nivån har redan avvisat priset en gång

Tills ETH framgångsrikt bryter ut över denna nivå är det mer troligt att det senaste rallyt från 5 september låg är en retracement snarare än början på ett nytt steg uppåt.

Avvisandet skulle bekräftas genom en uppdelning från den kortfristiga stigande supportlinjen, som har funnits sedan tidigare nedgångar. Detta skulle sannolikt orsaka ett prisfall mot mindre veke-stöd på 325 dollar.

ETH / BTC-paret har väldigt liknande tekniska indikatoravläsningar på den veckovisa tidsramen. Stokastisk oscillator har redan gjort ett hausseartat kors och MACD stiger. Medan RSI är översålt har det inte bildat någon baisseartad avvikelse än.

I skrivande stund handlades priset mellan stöd och motstånd på 0,0325 respektive 0,040, efter att ha validerat det förstnämnda som stöd flera gånger.

En breakout över motståndsområdet kan utlösa en mycket snabb ökning eftersom det nästan inte finns något motstånd hela vägen till ฿ 0,055.